Jak se platí na PayPal, kolik se platí za převod měny.

Dotazy a rady uživatelů internetových platebních systémů PayPal, Moneybookers a další.

Moderátor: mterc

Jak se platí na PayPal, kolik se platí za převod měny.

Příspěvekod Mirekprof » 28. prosinec 2006, 11:18

Dobrý den, měl bych pár dotazů, které mi nejsou doted zcela jasné (nemůžu to nikde najít). Na Ebay plánuji zakoupit cca 15 věcí po 20dolarech....
1. mám učet u české spořitelny a tam se za převod měny (z č.-na dolari) platí cca 200Kč....budu tento obnos muset také zaplatit, když zaplatím přes PayPal?-platím bance nějaké poplatky?(strhává si Pay nějaké poplatky?)

2. jakým zpusobem mám zaplatit cca 15 položek (jednotlivě, nebo to jde naráz?) ....četl jsem, že se to platí jednotlivě, ale představa, že si banka vezme 200Kč za každou platbu......

Všem moc děkuji za odpovědi.... :wink:
Mirekprof

Google AdSense
Google.cz

Re: Jak se platí na PayPal, kolik se platí za převod měny.

Příspěvekod mterc » 2. leden 2007, 16:12

Mirekprof píše:1. mám učet u české spořitelny a tam se za převod měny (z č.-na dolari) platí cca 200Kč....budu tento obnos muset také zaplatit, když zaplatím přes PayPal?-platím bance nějaké poplatky?(strhává si Pay nějaké poplatky?)

Žádné poplatky by jste u ČS platit neměl, protože se jedná o platbu platební kartou, která je zdarma (i když je v zahraniční měně). U PayPal také žádné poplatky neplatíte, protože je platí až příjemce (prodejce na eBay).
Mirekprof píše:2. jakým zpusobem mám zaplatit cca 15 položek (jednotlivě, nebo to jde naráz?) ....četl jsem, že se to platí jednotlivě, ale představa, že si banka vezme 200Kč za každou platbu......

Tady to závisí na tom, zda těch 15 věcí prodává jeden člověk nebo ne. Pokud je prodává jeden člověk, můžete se s ním domluvit na úhradě pomocí jedné platby. V jiném případě musíte zaplatit zboží zvlášť.
mterc
Administrátor

Zpět na Internetové platební systémy (PayPal, Moneybookers, ...)