moneybookers - nekolik dotazu

Dotazy a rady uživatelů internetových platebních systémů PayPal, Moneybookers a další.

Moderátor: mterc

moneybookers - nekolik dotazu

Příspěvekod axa » 14. květen 2006, 7:15

Dobry den,

precetl jsem Vas clanek "Moneybookers - návod k registraci a založení účtu". Dobry clanek, dekuji.

Mam nekolik dotazu.
1. Lze poslat na cizi (napr. SkypeOut, voipXXXXX) Moneybookers ucet z meho normalniho bankovniho uctu, aniz bych ja sam mel registraci u Moneybookers. Treba tak, ze vlozim penize na pobecce Zivnostenske banky na ucet Moneybookers?

2. Na svuj Moneybookers ucet muzu prevest penize jenom z bankovnich uctu, ktere jsou registrovany v mem Moneybookers uctu? Nebo muzu poslat z jakehokoliv ucty, tedy i z tech ucty, ktere nemam zaregistrovane v Moneybookers uctu?

3. V clanku je napsano
...Váš název bankovního účtu by měl mít stejný název jako vaše údaje uvedené při registraci. Pokud tomu tak není ...
.
Nejak mi unika smysl tohoto pozadavku ohledne nazvu uctu?
Rekneme, p. Jan Novak je registrovan u Moneybookers jako Jan Novak.
Ma tyto bankovni ucty:
a. ucet u KB ma nazev Honza Novak
b. ucet u CSOB ma nazev Jan Novak
c. ucet u Ceske Sporitelny ma nazev Rodina Novakovi.

Zde v pripade b. - ucet u CSOB bude vse v poradku, v ostatnich pripadech bude mit problem a musi kontaktovat jejich podporu?
Nazvy maji byt shodne vcetne mezer?
Nazvy "Jan Novak" a "JanNovak" jsou dle MB shodne nebo stejne?

Pozn. Pri registraci je pozadovano docela hodne osobnich udaju.
Nazev zeme a mesta - OK, chapu. Ale nevim k cemu chteji dalsi udaje - presna adresa(street address), telefony, ne kazdy ma pevnou linku, datum narozeni - k tomu aby urcili vek, by mel stacit rok narozeni ne? Jaky je Vas nazor na toto?

Dekuji.
axa

Google AdSense
Google.cz

Re: moneybookers - nekolik dotazu

Příspěvekod mterc » 15. květen 2006, 9:20

axa píše:1. Lze poslat na cizi (napr. SkypeOut, voipXXXXX) Moneybookers ucet z meho normalniho bankovniho uctu, aniz bych ja sam mel registraci u Moneybookers. Treba tak, ze vlozim penize na pobecce Zivnostenske banky na ucet Moneybookers?

axa píše:3. V clanku je napsano
...Váš název bankovního účtu by měl mít stejný název jako vaše údaje uvedené při registraci. Pokud tomu tak není ...
.
Nejak mi unika smysl tohoto pozadavku ohledne nazvu uctu?

Převod peněz na Moneybookers účet je možné pouze z vlastního bankovního účtu (viz. obrázek v článku u kapitoly "Převod peněz na Moneybookers účet", kde jsou uvedena pravidla převodu). Kontrola je prováděna právě dle názvu bankovního účtu, který musí souhlasit s registrovaným jménem u Moneybookers (pokdu váš název bankovního účtu nesouhlasí, je potřeba kontaktovat podporu Monneybookers).

axa píše:2. Na svuj Moneybookers ucet muzu prevest penize jenom z bankovnich uctu, ktere jsou registrovany v mem Moneybookers uctu? Nebo muzu poslat z jakehokoliv ucty, tedy i z tech ucty, ktere nemam zaregistrovane v Moneybookers uctu?

Můžete poslat peníze i z účtu, které nemáte registrované, ale musíte splnit podmínku názvu účtu (viz. předchozí odpověď).

axa píše:Pozn. Pri registraci je pozadovano docela hodne osobnich udaju.
Nazev zeme a mesta - OK, chapu. Ale nevim k cemu chteji dalsi udaje - presna adresa(street address), telefony, ne kazdy ma pevnou linku, datum narozeni - k tomu aby urcili vek, by mel stacit rok narozeni ne? Jaky je Vas nazor na toto?

Všechny registrované údaje jsou požadovány kvůli jednoznačné identifikaci uživatele (tak jako v bance), aby se tím omezovaly podvody a praní špinavých peněz. Samozřejmě můžete uvést nepravdivé údaje, ale v případě zjištění vám Moneybookers může účet zablokovat.
mterc
Administrátor

Příspěvekod axa » 15. květen 2006, 17:20

Dekuji Vam moc za odpovedi.

axa píše:2. Na svuj Moneybookers ucet muzu prevest penize jenom z bankovnich uctu, ktere jsou registrovany v mem Moneybookers uctu? Nebo muzu poslat z jakehokoliv ucty, tedy i z tech ucty, ktere nemam zaregistrovane v Moneybookers uctu?

Můžete poslat peníze i z účtu, které nemáte registrované, ale musíte splnit podmínku názvu účtu (viz. předchozí odpověď).

K cemu je potom registrace bankovnich uctu v MB?
Pri prevodu penez z MB uctu na "normalni" bankovni ucet taky plati podminka ohledne nazvu uctu?

Všechny registrované údaje jsou požadovány kvůli jednoznačné identifikaci uživatele (tak jako v bance), aby se tím omezovaly podvody a praní špinavých peněz. ...

Ja nemam pevnou linku. V registr. formulari je pevna linka oznacena jako povinna polozka. Nerad bych aby mi zablokovali ucet, kvuli tomu ze, na uvedene tel. cislo nedovalji mne(nevim, jestli nahodou nezavolaji na zkousku, ta pravdepodovnost je miziva, ale prece jenom :).
Co s tim, mate nejake zkusenosti nebo napady, prosim?

Dekuji.
axa

Příspěvekod mterc » 16. květen 2006, 14:13

axa píše:K cemu je potom registrace bankovnich uctu v MB?
Pri prevodu penez z MB uctu na "normalni" bankovni ucet taky plati podminka ohledne nazvu uctu?

Slouží pro převod peněz z Moneybookers účtu zpátky na bankovní účet.
Ohledně názvu účtu si teď nejsem jistý.

axa píše:Ja nemam pevnou linku. V registr. formulari je pevna linka oznacena jako povinna polozka. Nerad bych aby mi zablokovali ucet, kvuli tomu ze, na uvedene tel. cislo nedovalji mne(nevim, jestli nahodou nezavolaji na zkousku, ta pravdepodovnost je miziva, ale prece jenom :).
Co s tim, mate nejake zkusenosti nebo napady, prosim?

Telefon je možné myslím zadat jakýkoliv.
mterc
Administrátor

Příspěvekod rub » 23. květen 2006, 18:16

V článku je též uvedeno: "Dále můžete zasílat peníze na jakýkoliv jiný Moneybookers účet nebo pouze na emailovou adresu (poplatek 1,80 €)."
Jak se prosím dají poslat peníze na emailovou adresu ??? Oscanovat a příjemce si je vytiskne? :-)
rub

Zaslání na emailovou adresu

Příspěvekod mterc » 25. květen 2006, 10:15

rub píše:V článku je též uvedeno: "Dále můžete zasílat peníze na jakýkoliv jiný Moneybookers účet nebo pouze na emailovou adresu (poplatek 1,80 €)."
Jak se prosím dají poslat peníze na emailovou adresu ??? Oscanovat a příjemce si je vytiskne? :-)

Ne, ale dostane mail, ve kterém je vyzván k založení Moneybookers účtu, na který mu budou následně převedeny posílané peníze.
mterc
Administrátor

Prijem plateb na moneybookers

Příspěvekod Viliam Mlich » 18. srpen 2006, 15:04

Nenasel jsem nikde navod, jak mam upravit stranky sveho eshopu, aby mi zakaznik mohl platit na ucet MoneyBookers.
V.Mlich
Viliam Mlich

Zpět na Internetové platební systémy (PayPal, Moneybookers, ...)