Paypal a Česká spořitelna

Dotazy a rady uživatelů internetových platebních systémů PayPal, Moneybookers a další.

Moderátor: mterc

Příspěvekod Zuzana Turzíková » 9. září 2005, 7:09

Od září 2005 se mi nedaří zaslat platbu přes Paypal z důvodu zamítnutí platby vydavatelem karty - Českou spořitelnou. Po dotazu na kartovém centru ČS mi bylo sděleno, že ČS zvýšila bezpečnostní standardy a vyžaduje zasílání tzv. CVV2 kódu (poslední trojčíslí z rubu karty) při každé autorizaci platby, což podle nich Paypal nečiní. Prosím, pokud někdo platíte také přes ČS, podělte se o zkušenosti, zda máte tento problém také a jak ho řešíte. Celý západní svět přes Paypal bez problémů platí, pouze klienti ČS nemohou? Je řešením změnit banku?
Zuzana Turzíková

Google AdSense
Google.cz

Příspěvekod sayer » 12. září 2005, 17:26

To samé jsem zjistil včera, když jsem chtěl odeslat peníze přes Paypal. Následovalo naprosto to samé, tj. telefonát na infolinku a dneska následně do kartového centra. Dozvěděl jsem se totéž. Ze zoufalství jsem napsal e-mail do customer service Paypalu, jestli by mi mohli nějak poradit. Jinak se snažím kontaktovat kamaráda, který taky platil přes Paypal a který je u jiné finanční instituce. Jelikož jsem klient ČS, tak bych rád věděl, jestli je tento problém pouze u nich nebo všude. Kolem a kolem mě tím pěkně nasrali. Mám to chápat tak, že finanční instituce na celém světě mají špatné zabezpečení, když se tam dá bez problémů používat systém Paypal? Jsem z toho dost rozčarovaný a hlavně tedy nasraný. Ještě štěstí, že jsem nevyhrál dražbu na Ebay a teď to neměl, jak zaplatit. Klika jako hrom. Dejte vědět, jestli jste něco vymyslela.
Ještě je tu možnost alternativní, třeba moneybookers apod. Vůbec nic o tom ale nevím a hlavně to není tak rozšířené jako Paypal. S paypalem to bylo naprosto v pohodě.
sayer

Příspěvekod Zuzana Turzíková » 12. září 2005, 17:40

Nechtěla jsem to psát tak explicitně, ale "nasrali" je to přesné slovo :mrgreen: Taky jsem psala na Paypal, tuším minulý čtvrtek, a zatím nikdo neodpověděl. Ono ale těch nasraných lidí bude víc, mrkněte taky na: http://www.finexpert.cz/Kratkezpravy/f. ... 2097&RFS=1 Jediná naděje podle mě je v tom, aby se ozvalo spořce co nejvíc takto "postižených" a udělal se kolem toho trochu kravál, dyť je to fakt šikana. Taky jsem napsala nakrknutý mail ombudsmanovi ČS, i když se obávám, že mi stejně odepíšou něco v tom stylu, že je to přece všechno jen pro moje dobro :roll:
Zuzana Turzíková

Příspěvekod sayer » 12. září 2005, 19:18

To se fakt jinak napsat nedá. Je vidět, že nejsem sám. Nejhorší ale je, že když jsem tam volal, tak to znělo, jako že ani neví, co je Paypal. A to tam přede mnou volala asi slušná spousta lidí. Dost špatné je, že se samozřejmě budou hájit tím, že je to pro naše kolektivní dobro. Furt se snažim najít někoho, kdo používa Paypal, ale není klient České spořitelny. Vzhledem k tomu, že bych ty peníze potřeboval docela nutně poslat, tak stále více přemýšlím o alternativním způsobu-moneybookers apod. Protože vím, jak rychle to v téhle zemi chodí, tak na Paypal můžu na nějakou dobu zapomenout. :cry:
sayer

Příspěvekod Isthwan » 21. září 2005, 13:13

To ste na tom ještě dobře :) . Mě už nechce PayPal kartu od spořky vůbec přijmout, tak jsem asi 570 za kartu platil zbytečně :roll: . Na kartovym centru ČS mi řekli, že tenhle problém ještě neměli, že se mám obrátit na PayPal. Mimochodem řikal, že maj většinou problémy s placenim v PayPalu. Takže i když se mi podaří zapsat tu kartu, tak s ní stejně mebudu moc zaplatit, to mě teda fakt těší. :evil:
Isthwan

PayPal a CS

Příspěvekod petrib » 5. říjen 2005, 20:02

Taky mi tvrdili , ze je to chyba "obchodnika" jak tvrdosijne PayPal oznacovali. A neustale pletli dohromady podminky akceptaci platby Visa card a jejich interni podminky akceptaci platby Visa card .
Protoze tvrdili, ze CVV2 je vyzadovano i u MC karet a ze PayPal poskozuje klienty CS a.s., coz mi prislo jako silne tvrzeni, tak jsem se optal v eBance.

S internetovou MC kartou mi uz u eBanky probehla platba do PayPalu vporadku (rocni vedeni 150,-).
Jejich verifikace a uzamknuti karty (zpoplatnene 3,90) povazuji za dostatecnou ochranu proti vyluxovani z netu. (Kdybych tam nahodou neco mel :) ). Pri obratu prijmu nad 15000 vedeni uctu zdarma, jen je potreba nastavit dostatecne vysoky limyty pro oznamovani pohybu na uctu nebo se budte jako ja divit, ze vam to oznamuje kdejakou ... (oznameni zpoplatnene 3,90; prevod 8,10; vklad hotovosti 0,00).

Jedinne pozitivum v CS je, ze mi nabidli (ombudsman) rocni vedeni karty zdarma, takze jim tu specialne kvuli PayPalu zalozenou embosovanou kreditni kartu nacpu do ....
petrib

Příspěvekod bflmpsvz » 9. říjen 2005, 18:57

počkat počkat...to snad není pravda, ne?! - takže když mám Visu od české spořitelny, tak s ní nemůžu platit přes PayPal??? :!: :!: :!: ...a já jsem tam vyhrál dražbu...co se teď stane, když to nemám jak zaplatit? - to je teda otřesné! - člověk má embossovou platební kartu a kvůli těm ... s ní němůžu platit přes PayPal?!!!

odpověze mi PROSÍM na email davsan@quick.cz

děkuji!
bflmpsvz

Příspěvekod Vladimír » 22. prosinec 2005, 14:36

Dobrý den, jak tady čtu ty příspěvky, je mi vás klientů ČS (ale upřímně) líto. Já mám kartu od ČSOB a účet u PayPalu asi půl roku a na eBay vesele kupuju a nemám s tím jediný problém... S pozdravem Vladimír
Vladimír

pohoda

Příspěvekod legnaw » 3. únor 2006, 10:58

ja uplne v pohode s MC Istrobanka Bratislava...
ako sledujem Erste sa zase vytiahla... (Bawag to ma asi podchytene lepsie) :twisted:
legnaw

Příspěvekod alena » 26. květen 2006, 20:45

Je to porad pravda?Nebo se CS polepsila???
alena

Příspěvekod RivieraKid » 28. červen 2006, 19:35

RivieraKid

Příspěvekod xnetinka » 14. září 2006, 20:40

Dobrý den,
je to stále pravda, že embossovanou kartou ČS nelze nakupovat přes PayPal? Byla jsem dneska v pobočce ČS a ptala jsem se paní, jak to tedy je, ale vždycky mi na tu otázku neodpověděla. Jenom se tvářila, že o ničem neví. To mě trochu namíchlo. Tak se chci zeptat přímo vás, klientů ČS používající PayPal. Pořád s tím jsou problémy? Děkuji. Tereza K.
xnetinka

Příspěvekod milan » 23. září 2006, 18:23

xnetinka píše:Dobrý den,
je to stále pravda, že embossovanou kartou ČS nelze nakupovat přes PayPal? Byla jsem dneska v pobočce ČS a ptala jsem se paní, jak to tedy je, ale vždycky mi na tu otázku neodpověděla. Jenom se tvářila, že o ničem neví. To mě trochu namíchlo. Tak se chci zeptat přímo vás, klientů ČS používající PayPal. Pořád s tím jsou problémy? Děkuji. Tereza K.

Já mám kartu MasterCard PARTNER a vse probehlo v poradku.
Ráno jsem si pres servis24 zvysil limit na karte pro Internetove nakupovani a druhej den dopoledne uz sem mohl platit, konkretne pres PayPal.
milan

Příspěvekod xengh2 » 3. leden 2007, 15:00

Podle clanku, na ktery odkazoval RivieraKid by mely od ledna2006 fungovat i VisaElectrony od CS. Mate s tim nekdo zkusenost? Me PayPal pri registraci karty vraci klasickou hlasku o karte bez povolenych inet operaci... event.vite nekdo, kde ze se to v servisu24 da povolit? Ja tam nenasel ani ň :?
xengh2

ČS, Visa Electron a PayPal

Příspěvekod xengh2 » 4. leden 2007, 12:01

Včera jsem zašel do banky (Erste - Ceska sporitelna) a nesmele se dotazal, zda by slo povolit me Visa Electron (student+, vydana 12/2006) "internetove" operace, pripadne zvysit limit pro ne. PayPal sice neznali, ale behem minut provedli, oc jsem zadal. Dnes dopoledne jsem pak jiz uspesne zaregistroval kartu na PayPalu :lol:
xengh2

Další

Zpět na Internetové platební systémy (PayPal, Moneybookers, ...)