Clo při nákupu zboží z USA

Dotazy a rady uživatelů internetových aukčních serverů eBay, Aukro a dalších.

Moderátor: mterc

Clo při nákupu zboží z USA

Příspěvekod mterc » 24. říjen 2005, 9:43

zdravim,
poprosil by som o info:neviem,ako je to ,keď chcem cez ebay kúpiť niečo z USA. Platím clo? Ak áno,koľko?

Bohužel nevím přesně, protože jsem zatím z USA nic nekupoval vzhledem k vysoké ceně dopravy. Ale podle toho, co jsem kde četl, tak je to tak, že balík než se dostane do ČR prochází celnicí a celníci ho mohou i rozbalit (jak kdy). A podle obsahu (ne)stanoví výšku cla. Takže s balíkem by vám měl přijít i předpis pro zaplacení cla. Většinou ale malé balíky procházejí bez proclení a žádné clo se neplatí.
Michal Terč, administrátor

www.terc.cz - optimalizace pro vyhledávače, reklama ve vyhledávačích, tvorba www stránek
www.webnews.cz - nástroj pro tvorbu osobních stránek, firemní prezentace nebo internetového obchodu
mterc
Administrátor

Seznam.cz Reklama
Seznam.cz

clo???

Příspěvekod pyrotechnik » 23. květen 2006, 23:21

kecal bych od jake hodnoty, to je treba zjistit u celniku ale...

Plati se clo za veskere dovazene zbozi ze zemi mimo EU tedy i treba ze Svycarska, Kanady, USA.
Clo se vypocitava z "celni hodnoty" ktera se da prokazat treba tak, ze celnici poskytnes info za kolik jsi zbozi koupil plus postovne a dalsi naklady !!!

priklad
koupil sem zbozi za 150 USD
postovne 45 USD
pojisteni 15 USD

celni hodnota pro vypocet cla by mela byt 210 USD a z toho nejak se vypocita clo.
POZOR! Celnici budou chtit vedet, zda je zbozi pro osobni spotrebu nebo ke komercnimu vyuziti. V tom druhem pripade mate nejake povinnosti z hlediska ekologicke likvidace ze zakona !!!
Jinak pokud balik projde beze cla, neznamena to, ze jiz nic platit nemusite, pokud tedy chcete dodrzovat zakon :-)
"Já to nebyl !!! "
Bart Simpson
pyrotechnik

Příspěvekod Blaazen » 7. březen 2007, 18:37

Nebo si nechejte posílat věci z "opravy" a žádný clo ani nic jinýho se vás netýká :D , alespoň se mi to zatim nestalo že bych něco platil
Blaazen

clo z USA

Příspěvekod igor247 » 17. září 2007, 11:16

Clo se při nákupu v USA neplatí!!!

pouze DPH 19% a to z ceny celkové i za poštovné...

takže CENA: 1000,-
poštovné: 800,-

DPH: 342,-
CLO: 0,-

neplatí se DPH pouze u zboží do jednoho kusu...

tzn. kdyz si koupim jedny boty, automaticky je oznaci jako darek a DPH neplatim, ovsem uz kdyz si koupim dvoje, tak DPH zaplatim...

je to OK?
igor247

Příspěvekod Žigo » 15. říjen 2007, 21:43

Je mozne ze v ČR je to tak ako pisete ale v SR sa plati 19% DPH a aj clo ktoreho hodnota zavisi od daneho tovaru. Colnici ale nemju cas aby otvarali vsetky baliky(vdaka bohu) takze z troch balikov z krajin mimo EU co mi zatial prisli som clo platil 2x(1x USA a 1x Singapur). Okrem toho ze som musel za tovar zaplatit dalsie peniaze ma dost nastvalo aj to ze som vybavovanim/vypisovanim papierov stravil na colnici a poste vzdy 2-3 hodiny :evil:
Žigo

Zboží z Ebay a USA

Příspěvekod stevex » 9. leden 2008, 18:34

Tak shrnu zde své dosavadní zkušenosti ze s nákupem na Ebay a USA shopů. Pokud jde o normální obchody je zde problém, že zboží většinou zasílají přes různé spediční firmy typu FedEx, DHL nebo UPS pak se zboží automacky nechává proclít to tedy znamená DPH plus nějaké to tříprocentrní clo plus poplatek spediční společnosti za proclení tak jsem si například objednával kalhoty za 2200 + 400 clo a DPH + 350 poplatek FedExu takže pěkně drahá sranda.

Pokud ale objednáváte z Ebay většina prodejců z USA zasílá přes klasickou americkou poštu USPS. Ze světa jsou to nejrůznější Air maily a tyto všechny navazujou na naši českou poštu a v tomto případě stačí zboží nechat označit jako dárek a pro jistotu udat cenu zboží max 50 USD a zatim se mi nestalo, že bych něco platil. Občas to sice celníci prohledaj a přebalý ale to je vše. Dokonce jsem si nechal poslat několik věcí v jednom balíčku a také v poho akorát jsem nechal prodejce uvést menší cenu do těch 50USD a všechno naprosto v poho. Balíky povětšinou choděj do dvou týdnů z celého světa. Občas se sice stane že se balík ztratí či trvá doprava skoro měsíc ale když platíte přes PayPal což je na Ebay skoro vše tak ten za to ručí a prodejce Vám případnou ztrátu zaplatí.
stevex

Re: Clo při nákupu zboží z USA

Příspěvekod jarus87 » 29. červen 2010, 17:14

cena dopravy vobec nie je vysoka ked sa jedna o nakupy z usa

Keď nakupujem z USA, používam bezplatnú službu od Viaddress.com, pretože poskytujú bezplatnú americkú virtuálnu adresu, takže sa dá nakupovať od ktoréhokoľvek predajcu z USA a Viaddress prepošle nákup tebe. Prihlásiš sa na http://www.viaddress.com, ihned dostaneš email so svojou US adresou a môžeš ju začať používať na nákupy od amerických predajcov, od Amazon a Ebay predajcov.

(Viaddress tiež môže kúpiť pre teba tovar, ak americký predajca neakceptuje medzinárodné kreditné karty – a bez poplatkov).

takýto transport a doručovanie je vraj oveľa lacnejšie ako poštovné a kuriérske služby v USA.

ALe netusim presne ci sa plati clo, ale ocakavam ze clo sa pri takomto doruceni neplati...
jarus87

Zpět na Internetové aukce, aukční servery (eBay, Aukro, ...)